Az oldal fejlsztését az Új Magyarország Vidékfejelsztési Terv támogatja

  


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SZIE/GATE VMI 1997-2014

VadVilág Megőrzési Intézet

Üdvözöljük a SZIE MKK VadVilág Megőrzési Intézet honlapján!

 


 

A Vadvilág Megőrzési Intézet

 


A VadVilág Megőrzési Intézetet (VMI) a SZIE Szenátusa 2007-ben alapította meg. Az Intézet jogelődje a Vadbiológiai és Vadgazdálkodási Tanszék volt, ami 1994-ben alakult a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Vadbiológiai Oktató és Kutató Állomásából. A VMI a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karához tartozik. Feladatai röviden a következők:

 

  • A kutatási eredményeken alapuló vadbiológiai és vadgazdálkodási, valamint alapvető erdőgazdálkodási ismeretek oktatása a nappali és levelező tagozatos formában alap- (B.Sc) és mesterszakon (M.Sc) illetve a doktori (Ph.D.) képzésben. Szakterületéhez kapcsolódóan a VMI a vadgazda mérnök alap- és mesterszak szakgondozó intézete. A hallgatók az ezzel kapcsolatos kötelező vagy választható tárgyak széles köréből válogathatnak, beleértve a diplomadolgozatok elkészítését és az önálló tudományos tevékenységet megalapozó TDK munkát is.

 

  • Tudományos  kutatások végzése a természeti erőforrások hasznosításával és a velük történő gazdálkodással kapcsolatban. Az Intézet főbb kutatási programjai a gazdálkodási problémákra gyakorlatban is alkalmazható megoldásokat kívánnak adni.

 

  • A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából az Országos Vadgazdálkodási Adattár fejlesztése és üzemeltetése. Technikai-tudományos háttér és tanácsadás biztosítása a magyarországi gazdálkodó szervezetek és a kormányhivatalok számára.

 

Az Intézet feladatait 21 munkatárs közreműködésével látja el. Az Intézet saját épületében több mint kétezer könyvet és folyóiratot tartalmazó könyvtár, négy teljesen felszerelt előadóterem, gyűjteménytár, hallgatói anatómiai és vizsgálati laboratórium, hallgatói boncoló labor, 16 férőhelyes informatikai hallgatói laboratórium, GIS laboratórium valamint saját számítógépes hálózat és elérhető vezeték nélküli internet szolgáltatás is található.


Ismertető a VadVilág Megőrzési Intézet történetéről
 

Hogyan találom meg? (Térkép)
 

 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Copyright © GATE/SZIE VMI 1997-2014